Inspiration LIfestyle Millennial

Vergelijkinitis: de immer hippe happy trend op social media

17 februari 2017
hippe happy trend op social media vergelijkinitis

We pronken met onze laatste nieuwe sneakers, onze coolste jobs, het mooiste lief en posten foto’s vanop de graafste feestjes. Als we onze feed op Instagram of Facebook bekijken zouden we haast nog geloven dat het leven alleen maar rozengeur en maneschijn is. Natuurlijk ligt het in onze menselijke aard om geen foto’s te posten van onze bad hair day – zo ijdel zijn we allemaal wel- maar jammer genoeg leiden deze immer aanwezige hippe happy berichten tot een epidemie die misschien wel vooral onze generatie treft: vergelijkinitis.

Versta me niet verkeerd, ik hou van social media. Maar als je niet zo goed zit in je vel, relativeer je al eens wat minder. We krijgen massaal Fear Of Missing Out en leggen onbewust veel druk op elkaar. Hierbij mijn boodschap aan de wereld: dit is geen weerspiegeling van het leven zoals het is. Yup, ik ga ook wel eens met vettig haar naar buiten en zit zaterdag soms gewoon liever gezellig thuis dan dat ik ga feesten. Schandalig, ik weet het.

Stop dus met vergelijken. Denk er eens over na, word je gelukkig van te vergelijken met andere mensen? “Comparison is the thief of joy”- zei Teddy Roosevelt ooit. Awel, die mens heeft gelijk. Leef uw eigen leven en doe gewoon waar jij je goed bij voelt. Wil dat zeggen dat je de laatste nieuwe sneakers wil kopen of dat je naar dat ene hippe feestje gaat? Top! Maar voel je vooral niet abnormaal als je dat niet doet.

PS : Vergelijk jij veel met anderen? Voel je je soms slecht als je Facebook of Instagram afschuimt? Laat het me weten hieronder of stuur me een persoonlijk bericht!
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
41

You Might Also Like

4 Comments

 • sven 24 maart 2017 at 22:00

  soms wou ik dat mensen ook echt tegenslagen online zetten.
  Of dingen die mislukten, ik denk aan een diepe fout die iemand begaan heeft.
  Iets waarvan je nadien denkt, fuck dit mocht ik niet gedaan hebben.
  Zijn we dan bang om negativiteit online te zetten, voor een keer dat het dan geen negatieve commentaar is bijvoorbeeld.

  • margot 25 maart 2017 at 06:51

   ik denk dat dat wel gebeurt maar eerder zelden! Zelf zou ik dat wel durven maar heb het nog nooit gedaan. Als je iets online zet is dat denk ik altijd vanuit de intentie dat je iets wil delen met mensen. Leuke dingen wil je delen met iedereen. Tegenslagen worden makkelijker gedeeld onder dicht gezelschap en in real life. Dus dan denk ik, voor alles zijn medium zeker? En intussen altijd goed beseffen dat social media geen weerspiegeling is van de realiteit! :p

 • Karolien Kindermans 2 april 2017 at 08:48

  Alles is mooi, alles is prachtig! Was het maar zo.. en inderdaad, ook ik kijk te veel naar een andere. Onbewust hou ik hele tijd rekening met een ander, loop ik in een schaduw van iemand die ik niet altijd 100% graag zie. Maar weet je, ik heb er mee leren leven. Elke dag opnieuw..

  Het moeilijkste van alles , is dat ik schrik heb dat ik mijn zoontje voor al deze negatieve dingen niet kan beschermen. Dat hij ook zo zal worden, zich te min zal voelen tov andere.. die druk op mijn schouders is groot. Ik weet dat stap 1 bij mezelf ligt, zelf niet meer zo redeneren. En toch…

  • margot 2 april 2017 at 13:46

   Oooh ja daar kan ik inkomen! Op zich al super dat je dat besef hebt hé. Maar hey! Jij bent niet minder dan een ander!! Wees fier op wie je bent! Niemand is perfect! <3

  Leave a Reply