Career Inspiration LIfestyle Millennial

Ik weet het allemaal niet meer! Waarom het OK is om geen plan te hebben

17 februari 2017
plan-doel-in-het-leven

Mensen die mij kennen zullen fronsen als ze die titel zien. Ik ben altijd een rasechte planner geweest, tot op het obsessief compulsieve af. Zoals jullie kunnen lezen in mijn verhaal, had ik alles gepland in mijn leven.  Ik wist welke job ik wou doen over 5 jaar, ik dacht dat ik met mijn lief zou trouwen rond mijn 28 om dan schone kindjes te maken en het huis van onze dromen te kopen. Mijn plan gaf me de illusie van zekerheid in het leven. Het gaf me rust. Tot op het moment dat niet alles volgens plan liep. Panik auf der Titanic!

Ik merk dat veel jonge mensen in de war zijn. Jammer genoeg merk ik ook dat veel mensen zich schamen als ze moeten zeggen dat ze het eigenlijk allemaal niet zo goed weten. Toen ik vrienden toevertrouwde dat ik het écht allemaal niet meer wist, bleek al snel dat ik niet alleen was. Zelfs degene waarvan ik dacht dat ze alles op een rijtje hadden, twijfelden regelmatig of ze wel juist bezig waren. Onze oh-so-beloved social media spelen hier ongetwijfeld een rol in. (lees hierover meer in het artikel: vergelijkinitis). Onze wereld ligt volgens mij zo open, dat we met z’n allen lijden onder de keuzestress die daar het gevolg van is. Awel, ik heb goed nieuws! Nobody knows what they’re doing either.

Nu, begrijp me niet verkeerd. Het is goed om ongeveer te weten waar je naartoe wil in je leven (lees hier hoe je daarachter kan komen!). Maar beseffen dat de weg daar naartoe niet lineair is en vol zijsprongen zit, bespaart je heel wat stress. Als mens blijf je evolueren en komen er zaken op je pad waardoor je soms automatisch van richting verandert.  Roep dan gewoon “Plot twist!” and move on, zou ik zeggen.

Kortom, neem het leven niet te serieus. Neem uzelf niet te serieus. Het zijn net die onverwachte ervaringen die dikwijls nog de leukste zijn ook. Niet exact weten waar je naartoe wil, is niet zo verschrikkelijk als ik vroeger dacht. Ik weet niet exact wat ik wil doen en waar ik wil staan binnen 5 jaar. Ik ben nog altijd op zoek. And I’ve never felt more alive! Een beetje verloren zijn in het leven, t’is zo slecht nog niet.

Ben je volledig in de war en heb je graag dat ik eens met je meedenk? Contacteer me dan via Your Millennial Coach!
Heb jij een plan voor je leven? Of zit je misschien al aan plan B, C of D? Deel het hieronder of stuur me een persoonlijk bericht!

 

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
2

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply