Inspiration LIfestyle Millennial

F*ck, ik heb diarree! Waarom open zijn goed voor u is (MOP!)

1 april 2017
openheid, authenticiteit, f*ck fake

Ik ben een deler. Een open boek. I share and sometimes I overshare. Kan leiden tot gênante en awkward situaties, maar over het algemeen ben ik toch blij met mijn onweerstaanbare drang naar openheid. Here’s why.

Ook al denken mensen te snel dat ze je helemaal kennen en doorgrond hebben, mensen stellen zichzelf ook makkelijker open als jij dat doet. En het is toch alleen dàn dat echte verbinding ontstaat? Ik denk dat ik niet de enige ben als ik zeg dat me verbonden voelen één van de belangrijkste dingen is in mijn leven. Als mens heb je dat nodig. Dat maakt ons gelukkig. Nu, die openheid impliceert ook dat je je kwetsbaar durft opstellen. Want zeggen dat je het niet goed weet, dat je last heb van diarree (zie, oversharing) zou wel eens kunnen leiden tot heel wat oordelen. Wat zullen de mensen wel niet denken? Maar laat mij even die zorg wegnemen. People love you for it! Iedereen heeft wel al eens diarree. En ja, iedereen stelt zich wel al eens de vraag of hij wel goed bezig is. Er is niets waardevoller dan kunnen zeggen tegen vrienden: “Fuck, ik heb het gevoel dat ik eigenlijk totaal niet weet waar ik mee bezig ben.” en dat iedereen antwoordt: “Ja, dat heb ik ook ze!” Het maakt ons mens. Het maakt je authentiek. And authenticity is magnetic.

Dus hou die kleine dingen die je op en top mens maken niet verborgen achter een masker van zogezegde perfectie. Deel ze en lach er eens goed mee. Je zal je minder alleen voelen en goede relaties opbouwen. Het lucht op en je zal versteld staan van de leuke reacties die je krijgt!

PS: oversharen raad ik niet aan. Is gewoon gênant.

 

Let’s share and connect! Deel mijn post en let’s connect via social media! Maar deel vooral al jouw gênante verhalen hieronder van wanneer jij misschien net iets te veel deelde! 😀
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
62

You Might Also Like

4 Comments

 • Angel 3 april 2017 at 08:19

  Openheid is ook voor mij een zalig iets. Maar nu heeft die openheid mij in een benarde situatie gezet. Als stagiaire opvoeder-begeleider dien je grenzen te hebben in je openheid en die heb ik niet. Heb jij enkele tips?

  • margot 4 april 2017 at 07:52

   Hey Emily! Bedankt voor je reactie! Goh, ik heb niet echt een tip hiervoor. Gewoon weten wanneer dit wel en niet kan en altijd respect hebben voor het vertrouwen dat mensen in je stellen. Té open zijn kan dus idd ook, oppassen daarvoor!

 • Katrien 16 april 2017 at 20:50

  Shit… ik heb diarree 😉
  Of over eerst doen/zeggen… en dan denken…

 • Leave a Reply