Inspiration LIfestyle Millennial

Magere lijven zijn ook échte lijven: wees fier op je lichaam maar vooral op JEZELF

27 april 2017
échte-lijven-body-awareness-skinnybashing

Ik ben één en al F*ck Fake en zoals jullie misschien al gemerkt hebben in mijn artikels ben ik dan ook fan van Charliemagazine! Met hun recente campagne voor échte lijven krijgen ze dan ook heel wat aandacht. En terecht! Laat mij daar nog even mijn boodschap aan toevoegen!

Heel mijn leven ben ik al mager geweest. Ik eet nochtans al heel mijn leven niet meer of minder dan de gemiddelde mens. Yes, ik voel de haat als ik dat luidop vertel tegen andere vrouwen. Op het CLB werd mij vroeger gevraagd of ik wel eens braakneigingen had. Mijn BMI is tot op mijn huidige leeftijd altijd te laag geweest. Op school werd ik uitgemaakt omdat ik zogezegd anorexia zou hebben. Nee mensen, mijn ouders zijn ook groot en mager. I’m so sorry?!

So let me tell you, ook magere mensen hebben recht op complexen, haha! Wij mogen ook zeggen dat we ons ‘te mager’ vinden. Dat is misschien niet volgens de maatschappelijke norm maar jezelf lelijk mager vinden, is ook erg. “Amai gij zijt mager!” of “Wow gij zijt vel over bot!” zijn dus geen complimenten. Je zegt toch ook niet “Amai gij zijt dik!”. Niet kunnen bijkomen ondanks dat je zoveel moeite doet is even erg als maar niet willen afvallen. Akkoord dat de maatschappij een slank ideaalbeeld  vooropstelt en wij op dat vlak in het voordeel zijn. Maar wat is het voordeel eigenlijk? Ik zal u zeggen, op het werk als grote slanke vrouw rondlopen in een mannelijke omgeving brengt een hele strijd met zich mee om serieus genomen te worden (meestal is dat snel over eens ik begin te praten, hoor 😉).

échte-lijven-body-awareness-skinnybashing

Ook magere lijven zijn dus échte lijven. Niet mager zijn is OK en mager zijn is óók OK. Iemand uitmaken voor zijn lichaamstype is dat niet. Laat ons met z’n allen trots zijn op ons lijf! Dik, mager, rondingen of zo plat als een lat, striemen of perfect egale huid, celullitis, acne, sproeten of een dikke poep… All good! Zolang je er maar fier over bent! En vooral zolang je maar fier bent op wie JIJ bent. Want serieus, dat is zoveel meer dan het lijf waarin je huist! #GIRLPOWER

Ben jij fier op je lichaam? Reageer op het artikel hieronder of door simpelweg te liken, delen…!
Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
51

You Might Also Like

3 Comments

 • Ons Anke 27 april 2017 at 13:33

  Amen.

 • Maxime 27 april 2017 at 17:59

  Amen!
  Ik denk dat men vooral af moet van idee van echt of onecht. Waarom niet spreken in termen van gephotoshopt en niet-gephotoshopt. Net zoals het body positivity, ook daar ligt veelal de nadruk op plussize. Maar ook daar vind ik dat er een verschuiving mag komen!

  • margot 29 april 2017 at 13:07

   ja inderdaad, die term “echt” is zo fout geworden daardoor eigenlijk hé!

  Leave a Reply