Fashion

Tattoo or not Tattoo? That is the question.

29 april 2017
tattoo-temporary-inkbox

Vroeger was ik echt anti-tattoo. Ik begreep niet waarom je permanent inkt op je lijf zou willen. Ik dacht na over hoe het er zou uitzien op een oude verrimpelde huid. Want ja, dan staat dat er nog altijd hé. Laatste jaren begon ik tattoos meer en meer te appreciëren. Ik werd zelfs fan van de subtiele, fijne, minimalistische tattoos.  En toch. Die lifetime commitment van een echte tattoo, niks voor mij. Daarvoor word ik dingen veel te snel beu. Ook het idee van inkt in mijn lijf te hebben, vind ik maar een vies idee. I like it all natural, you know.

Toen kwam ik enkele jaren geleden uit op de gouden tattoos. Voor het een hype werd hier in België, gaf ik nog €30 uit om er eentje van Amerika te laten afkomen. Goe zot! Een dik jaar later smeten ze er hier mee naar uw hoofd en kon je voor een paar euro een hele kaart met golden tattoos kopen. Anyway. Ik wijk af!

Een dikke maand geleden stootte ik op Inkbox. The two week tattoo die 100% natuurlijk is en eruit ziet als een echte tattoo. Yes! Bestellen die handel!

tattoo-inkbox-temporary

Ik bestelde een pre-made design (of course die van BREATHE)  en twee flesjes free hand ink. Want zo zelf wat tekenen op uw lijf, da’s toch plezant hé! Of laten tekenen, want als uw broer en goede vriend grafische wonders zijn en uw beste vriendin de steady hand van een chirurg heeft, kunt ge zoiets wel eens proberen.

https://getinkbox.com/

Het duurde even voor het geleverd werd, plus, er kwamen onvoorziene taxen bij, maar oh zo blij als ik de mooie doosjes zag!

tattoo-inkbox-temporary

Ik kliederde meteen al eens een hartje op mijn pols. Liefde enzo hé… Ik merkte meteen hoe moeilijk het is om met de freehand ink mooi en fijn te kunnen werken. De structuur is nogal gelei-achtig. Je kan het vergelijken met glazuur om je cake mee te versieren ofzo. Het is dus echt precisie-werk. Ik oefende een beetje met een gewoon fijn stiftje en ging er dan over met de ink, die btw niet echt inkt is. Het komt van de pulp van een vrucht die al eeuwen gebruikt wordt door een stam in de jungles van Panama om hun huid mee te verven. Vertelde ik al dat je ook die tribe steunt als je inkbox koopt?

tattoo-temporary-inkbox

Eens je de inkt hebt aangebracht moet je het een uur laten intrekken. Je moet dus wel je tijd nemen. Het dringt er zo wat in en na een uur is er precies een zwart korstje op je huid. Dat moet je er dan afspoelen. Je tattoo zal dan vaag zichtbaar zijn.

tattoo-temporary-inkbox

In de komende 24 uur ontwikkelt de kleur zich in je huid en…

TADAAAA!

Ik deed het voor ik ging slapen en ‘s morgens had ik al een donkerzwarte (met beetje blauwe tint) tattoo!

tattoo-temporary-inkbox

just out of bed!

Alleszins! Ondanks dat het resultaat dus niet zo fijn is als ik het zou willen, ben ik helemaal fan! Intussen tekende ik het balans teken van mijn logo op mijn rechterpols. Het lijntje was echt een uitdaging en het smossen resulteerde dan ook in een beetje smudge. Meh.

tattoo-temporary-inkbox

Een uurtje wachten… Check de gelei-achtige structuur!

tattoo-temporary-inkbox

Het pre-made design hou ik voor de zomer. Dat werkt dus een beetje anders dan de freehand ink. Alle info kan je vinden op hun website en ook al een hele boel reviews op youtube!

Conclusie

Top-product als je graag een tattoo wil maar niet de commitment wil aangaan. Ook als je een tattoo overweegt en die eerst al eens wil “testen” om te zien of je het mooi vindt, is Inkbox ideaal. Het feit dat het vegan is en dat je een goed doel steunt, maakt het allemaal eens zo fijn!

Het volgende is een tattoo die een jaar blijft. Of enkele maanden. Want yes, die komt eraan. Ze moeten hem in de States nog lanceren dus ik zal deze keer maar wat geduld hebben. 😬

In tussentijd amuseer ik mij wel verder met Inkbox :p

tattoo-temporary-inkbox

 

Heb jij tattoos of zou je er graag één willen en durf je niet? Of wil je niet voor heel je leven eraan gebonden zijn? Let me know hieronder! Liken, sharen mag ook ntl 💁‍♀️

 

 

 

 

 

 

Like
Like Love Haha Wow Sad Angry
52

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply